UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN

UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN
Email : arr_nita@yahoo.com

Sunday, December 6, 2009

Obses Dengan Puding

Sebenarnya aku tak suka makan puding atau benda manis-manis ni. Masa kecil-kecil dulu aku memang tak sentuh langsung benda alah ni. Walau secantik mana pun puding tu memang aku reject. Tapi dua tiga menjak ni, sejak aku menceburi bidang perguruan ni..hehe aku dapati aku dah jadi obses dengan puding. Apasal? Fasal kat sekolah aku tu takde kerja lain, asyik buat potluck je..haha sikit-sikit potluck. Kekadang sampai sebulan ada dua tiga kali potluck.

Aku ni memang tak reti nak masak-masak special buat makan-makan ni. Suap mulut sendiri boleh la. Tapi nak buat nasi minyak ke, nasi beriyani ke atau nasi lobak ke hancuss...(nasi goreng je aku expert..hahaha)

Disebabkan banyak sangat potluck, maka secara automatiknya aku pun kena la tumpang semangkuk. Takkan nak makan free je tiap-tiap kali potluck. Malu la wei..so sebab masak nasi tak reti, mak aku pun ajar la cara nak buat puding. First puding yang aku tak suka makan tapi suka buat ialah puding laici kastard yang mak aku memang suka buat. Bayangkan aku excited sungguh bawa mangkuk puding tu ke sekolah. Bila habis, lagilah berganda excited aku tu..haha..poyo aje!

Syok sebab puding aku orang makan (tak kena reject) so start hari tu kerja aku buat puding aje bagi family aku makan. Then raya bebaru ni, makcik aku pulak bawak puding tauhu pula bagi kitaorang. Aku nampak je puding, adrenalin aku dah naik dah..haha siap salin resepi lagi..
Sempatlah kelmarin aku buat puding tauhu buah-buahan yang nampak tak berapa nak comel berbanding apa yang makcik aku buat. Hehe tapi belasah ajelah asal boleh makan..kelakarnya kalau ikut resepi makcik aku..hidangan tu boleh bahagi tiga bekas. Tapi yang aku buat berbekas-bekas sampai enam bekas, padahal bahan sama je. Siap bagi makcik aku yang duduk depan rumah ni sebekas. Sah-sah dia gelak tengok puding aku yang kelakar tu...

p/s : semalam pergi Pustaka Seri Intan nak cari resepi puding..tapi aku terbeli resepi masakan tauhu.Mak aku perli, orang kurang-kurang carilah buku resepi yang masak semua benda..bukan hanya masak tauhu sahaja..haha apa-apa ajelah. Aku kan suka makan tauhu...2 x poyo aku ni.

4 comments:

Keluduk said...

memang sedap puding yang cg buat ape... sehingga menjilat jari.hihi

twitweety said...

ala...nak gak... next time save me some ha..:)

ANITA ARUSZI said...

haha ye ke sedap? ke nak ambil ati ni??hehehe...

ANITA ARUSZI said...

haha ida, nnti klu kita bawa kt sekolah..kiter save sikit kt awak..amacam??

 

Template by Blogger Candy