UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN

UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN
Email : arr_nita@yahoo.com

Sunday, January 31, 2010

Operasi Clear Stok

Aku memang hantu menonton filem atau drama. Lagi-lagi kalau drama korea atau taiwan yang memang jadi kegilaan aku. Kalau orang lain sibuk nak habiskan stok buku sebelum PBKAL berlangsung, aku pulak sedang giat menghabiskan stok box set drama korean yang dah penuh satu almari dalam bilik aku.
Kali ni aku pilih cerita Loving You lakonan Eugene (Save The Last Dance) dan Park Yong Ha (second role Winter Sonata). Cerita ni kalau diikutkan dah lama dah, terbitan tahun 2002. Tapi entah macamana sebab aku nak clear kan stok2 DVD kat bilik aku, so aku pun gamble ajelah.

Tapi tak sangka pulak start tengok sampai sekarang episod 5, rasa macam cerita ni best jugak. Watak Park Yong Ha best woo…dan dia pun comel dan cool sangat dalam cerita ni. Sesuai dengan Eugene yang memang comel. Tapi sebenarnya aku dah lama minat Park Yong Ha ni. Bukan minat dia berlakon tapi minat suara dia. Dia antara penyanyi korea yang mempunyai suara dan lagu-lagu yang tangkap jiwang kalau dengar. Lagu-lagu dia best dan aku ada koleksi lagu-lagu dia yang menyentuh jiwa. Kisah cerita ni berkisar di Pulau Jeju..one of the most fascinating places di Korea yang aku teringin nak pergi suatu hari nanti. Hehe…hope so la..

Dalam cerita ni Da-Lae (Eugene) ni tinggal kat Jeju Island dengan mak dia. One day dia selamatkan Lee Hyeok (Park Yong Ha) seorang pengarah filem dari lemas kat laut masa buat pengambaran filem. Dalam kejadian tu kawan Lee-Hyeok mati lemas dan dia pun macam patah semangat dan duduk menyendiri, bekerja kat kebun oren padahal Lee Hyeok ni sebenarnya anak orang kaya.

Setahun lepas tu mereka dipertemukan dan bermulalah kisah cinta seperti mana drama-drama korea yang lain. Yang ni memang wajib woo. Cuma apa yang mereka tak sangka, perhubungan mereka bukan semudah yang disangka apabila sebenarnya ayah Lee Hyeok menjadi penyebab kepada kematian ayah Da-Lae. Kat situlah dia punya klimaks kisah yang berlaku.Sebelum tu aku ada tengok cerita Wonderful Life lakonan Eugene juga (pun cerita lama)..tapi aku asyik skip aje sebab mengantuk. Hehehe tapi dengan cerita Loving You ni cerah pulak biji mata aku. Agaknya sebab ada Park Yong Ha kut..hahaha..apapun cerita ni best. Lepas ni nak tengok Princess Lulu pulak..

2 comments:

Chit Ana said...

banyak nya koleksi cite kak puye dvd ek hehe
biase akak beli kat mana?ana jrg tgk..kalu ade peluang tgk tu mmg tgk sampai abes la..

Anita Aruszi said...

haha banyak la jugak..dekat 100 buah CD/DVD dlnm bentuk box set..k nita mmg suka menonton cerita taiwan, jepun dan korea..DVD drama filiphina pun ada dlm simpanan..

 

Template by Blogger Candy