UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN

UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN
Email : arr_nita@yahoo.com

Sunday, January 24, 2010

Dialog Poyo

Kena tegur dengan anak murid aku kat kantin sekolah minggu lepas..
[Scene 1]

Cikgu tulis novel ya?

Tak ada. Kenapa?


Kawan kita kata cikgu tulis novel.

Mana ada. Pandai2 aje kawan awak..mana dia tahu saya tulis novel?

Dia dah beli dan baca buku cikgu.

Oh ye ke? Best ke?

Dia kata best.

Ha kalau best, betullah tu memang cikgu yg tulis novel tu..

Hehehe.. (cikgu poyo)

Cuba bayangkan kalau budak tu kata tak best? Entah camanalah reaksi aku. Entah-entah esok datang sekolah, kepala sorok dalam karung plastik. Atau aku selam kepala dalam timba air. Bagi kepala otak masuk air sikit...


Ada orang kata..
pujian boleh buat kita besar diri..


Kata aku...
kalau pujian yang sedikit boleh menggembirakan hati kita..dan mengembalikan semangat kita yang dah luntur dek clorox..
maka terimalah pujian itu dengan berlapang dada..
teruslah menulis dan menulis..
untuk membuatkan orang lain gembira membacanya..

10 comments:

Nazeera Balqis said...

yah,betul!!teruskan menulis kak nita:)

m.k.z.e said...

salam anita

mungkin nita tgk yang ini plak

http://gengkicap.blogspot.com/2010/01/street-vendetta.html

Anita Aruszi said...

salam nazeera,

mmg k nita akan terus menulis...hehehe

Anita Aruszi said...

salam amarul,

eleh org dah tengok dah la..hehehe
dah siap bagi ulasan lagi kat situ..sy sendiri mengaku sy tak perasan tentang dialog2 NT tu dalam SV. Kalau sy perasan awal maybe sy remove dan tukar dialog lain. hehehe..

Keluduk said...

rupanya cg kite nie suka dipuji ya...

hati-hati dengan pujian cg. Tersilap puji 6ti...

Suhana Shahril said...

kekeke..
lawak poyo sungguh!Leh masuk gelanggang raja lawak

Anita Aruszi said...

hehehe..nak buat mcmana suhana, bebudak tu yg malang dpt cikgu poyo camgini...

hehe agaknya klu budak kata tak best buku k nita tu, smpi sudah k nita tak ngaku buku tu buku k nita..hehe poyo-poyo..

tiba-tiba teringat kt member2 u yang sering mengatakan k nita ni poyo gaks...

Anita Aruszi said...

salam cikgu keluduk,

silap tu..bukan suka dipuji tak tentu hala. tpi kalau ada yg sdi memberi kredit pd hasil2 karya saya, kita kenalah terima dgn hati senang iya tak..hehe tapi dalam hati, masih lagi merasakan segala puji-pujian itu hanya layak untuk DIA di atas sana.

ckg keluduk, untuk buletin surau tu saya dah sediakan beberapa bahan untuk pelajar. nanti sy kasik yek..

twitweety said...

agreeable... take it as a massive booster for ur deflamed motivation..:)

Anonymous said...

Hey. I don't normally leave comments, but I just wanted to say thanks for the great information. I have a blog too, though
I don't write as good as you do, but if you want to check it out here it is. Thanks again and have a great day!

Feral Druid PvP

 

Template by Blogger Candy