UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN

UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN
Email : arr_nita@yahoo.com

Tuesday, January 12, 2010

Layak Ke Untuk Lepas Geram?

Minggu lepas berborak dengan seorang teman. Then kami cakap-cakap fasal satu produk.Aku kata aku takde duit nak join. Suddenly dia cakap..alah macam kau ni takde duit siapa nak caya? Toksah bohong la.novel ko saja dah banyak mana dah royalti. Aku dah jegil mata dah kat dia. Pantang tok nenek aku bila dengar orang cakap macam ni kat aku.

Lepas tu aku borak-borak pula dengan seorang teman fasal telefon bimbit. Dia tegur telefon bimbit aku yang dah buruk tu. Even adik aku Wawa pun aku hadiahkan telefon Nokia terbaru sempena keputusan cemerlang dia dalam PMR. Takpelah itu apresiasi aku kat dia.Tapi kakak dia still pakai telefon cikai yang keypad dia dah tak boleh nampak nombor-nombor tu. Suddenly again..member aku tu cakap tukarlah telefon tu, dah berkematu dah mata aku tengok (ingatkan kulit je berkematu, mata pun sama ke?) Kau kan banyak duit…novel pun banyak kat pasaran. Sekali lagi aku jegil kat member aku tu. Minggu lepas dengan minggu ni mata aku yang lawa ni aku guna buat menjegil orang aje..

Apasal la diaorang ni? Lahir bulan sama agaknya. Apasal? Sikit-sikit ingat aku ni banyak duit. Asal menulis atau keluar buku diaorang ingat duit aku bertimbun kat bank. Tolonglah please..orang lain mungkin tapi aku tak. Sebenarnya aku sangat excited buku aku keluar kat pasaran. Tapi kalau soal bayaran royalti, aku lebih teruja menanti gaji aku tiap-tiap bulan tu. Rasanya duit gaji lagi bermakna dari duit royalti. Sebab dengan duit gaji tu lah aku bagi belanja untuk bayar bermacam-macam benda dari duit kereta sehingga ke bil-bil dalam rumah. Meskipun ada orang tak hargai apa yang aku buat, tapi aku malas nak fikir panjang. Lepas tu dapat pulak sms bodoh dari orang bangang yang tak tahu apa-apa. Makin aku baca aku sms tu makin aku rasa macam nak gelak. Dalam hati..buang masa je layan orang bangang dan bodoh macam ni. Buat sakit hati aje. Baru dua tiga bulan bayar duit kereta sendiri dah nak berlagak pandai.

Buat member-member aku yang mulut laser tu, aku memang banyak duit pun kat bank tu, jangan tak caya. Tapi aku akan kaya masa umur aku 50 dengan 55 tahun je. Masa tu nak pergi bank pun pakai terketar-ketar agaknya. Hehehe…

Buat orang yang bangang tu pulak, sebelum nak nasihatkan aku kunun-kunun, nilai diri sendiri tu dulu. Sekurang-kurangnya aku tak menyusahkan mak bapak nak tanggung aku dari kecil sampai tua. Masa kat UM bila aku takde duit, aku kerja partime kat kedai bunga untuk duit belanja aku sendiri waktu cuti semester smpi sanggup tak balik rumah. I pay for my own food! That’s me…jadi jangan nak memandai-mandai ajar aku. Fikir baik-baik siapa yang menyusahkan siapa sebenarnya ni? Malas nak cakap banyak, tidur lagi baik!! And please stop send me ur sms yang menyakitkan hati tu. Buat aku menyampah 10x ganda je.

So tersinggung kalau orang lagi muda dari aku tak hormati aku. Lagi tersinggung kalau orang yang paling aku hormati layan orang lain macam raja sampai membenarkan apa sahaja yang entah apa-apa. Very annoying! Tapi sekali lagi perasaan tersinggung aku ni tak pernah dipentingkan..like I care! Lagi satu aku tak pernah berkira duit dengan orang lain, tapi kalau orang berkira dengan aku walau siapa pun dia, meski bibir aku tersenyum, hati kat dalam tetap terasa. Dan juga cukup benci kalau dapat kawan-kawan yang suka ambil kesempatan. Nak berkawan kena give anda take, honey. Kalau asyik nak take aje...jawabnya goodbye ajelah. Sebab tu aku serik nak mencari kawan. Still don't find anyone who can be my truly friend...

P/S : Pernah fikir nak bunuh orang ...tapi akhirnya aku cuma mampu bunuh nyamuk aje.

11 comments:

LaDolce vs CN said...

byakkan sabar je k.nita yea :-)
kdg2 kalo kita mlayan org2 xbetul camni kita pun akn jd xbtul same...rite?

twitweety said...

babe.. those are the people who judge u but they dont know the real situation.. those r the people who loves to make u feel small.. abaikan je bcoz not worth it.. yang penting, u r a good person.. who sacrifice a lot for the love of her family.. just ignore those virulent pathogens okey.. nanti infect ur bijik mata,jegil2 takleh tutup kang...:)

Anita Aruszi said...

la dolce,
betul3x..k nita sokonng sgt statement tu...lantak pi la orang macam gitu..

Anita Aruszi said...

ida,

terima kasih sebb jadi kawan yang baik selama ini kat sek...dan kawan yang selalu bagi moral support..thnks a lot dear..muahhh.

Keluduk said...

ada darah panglima jugak cg kita nie ya, sabou le, memang orang lain tak kenal kite mcm diri kite sendiri kan! so..wat dono aje lah

no name said...

salam...
nita..jangan tension2 ye..jangan dilayan orang yang perangai macam tu...nnt kita lak yg sakit...cool ok...senyum sokmo..

Hanny Esandra said...

hurmmm..
biar lantak la org camtu kak anita..
ada org kdg2 mana peduli pasaan kite ni...
apepn kak sbr je la.. jgn marah2.. :-) buat bodo sudah...

Anita Aruszi said...

cikgu keluduk

darah panglima hitam ni..hehe..takpun panglima satria..hidup satria..harap2 tahun ni afda gak piala kita bawa balik ekk cikgu keluduk.

Anita Aruszi said...

no name,

saya cool aje..cuma kekadang ada orang sengaja nak usik ke'cool'an saya ni..tu yang sy hot tu..cuba jangan ambil peduli tentang saya..jaga tepi kain sendiri kang melarat lak sakit tu siapa susah? hehehe...mak bapak jugak susah..

Anita Aruszi said...

salam hanny..

hehe thnks hanny atas kata-kata itu. appreciate it..

ada orang, dia ingat kita marah org lain, dia tak sedar yang kita marah dia je. yang mengada-ngada tu dia je. Dan yang biadap tu pun dia jugak..all about her. blah la..

Che' Rose said...

itulah nasib kita Nita... orang ingat bila buku banyak... royalti pun banyak... tapi hakikatnya kita je yang tau...hmmm...

 

Template by Blogger Candy