UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN

UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN
Email : arr_nita@yahoo.com

Friday, March 6, 2009

5 Romantic Movies

Ni dah tag kedua yang si jue ni tuju kat aku..lama-lama nanti aku kena panggil dia minah tag...

Sebenarnya aku sukakan filem-filem aksi, supernatural, mistik n kena fikir-fikir sikit macam Covenant, Gabriel, 23 dn yang sewaktu dengannya. Tapi sebagai perempuan, of course la aku layan gak citer-citer romantic ni. Hehehe...so jue, inilah jawapannya beserta huraiannya sekali kenapa aku suka. Hahaha....

1) Ini salah satu citer kesukaan aku : My Mighty Princess yang aku dok sibuk-sibuk cari VCD untuk dijadikan khazanah aku yang bertimbun dalam almari tu. Sebenarnya dah banyak kali aku tengok cerita ni online, tapi tak puas hati kena cari juga VCD dia. Cerita ni cerita moden dan kelakar..mengisahkan tentang dua sahabat baik sejak kecil So-Hwi yang cantik dan Il-Young yang nakal, pemalas dan tak senonoh. Namun begitu Il-Young ni suka sangat kat So-Hwi sehinga dia sanggup berkorban apa sahaja untuk So-Hwi. Apa pengorbanannya? Ha kena tengok sendiri...Il -Young yang pakai kot hitam kat sebelah kanan tu. Comel kan? Watak So-Hwi pula dipegang oleh Shin Min Ah yang popular dalam A Love to Kill and Punch.

2) A Very Special Love ni aku suka sangat. In fact semua citer2 JLC ni aku suka tengok. Mana taknya mamat Filiphino ni cuter sesangat...and dlm movie ni dia paling romantik. Watak dia sebagai Miggy yang buka sebuah syarikat pengiklanan yang hampir nak lingkup. Then datang si Laida (the girl) yg mmg menggilai Miggy ni (coz dia dr keluarga politik yang terkenal, so gambar dia n family jadi billboard tepi jalan). Laida ni mmg in love hbs kt Miggy dan bila dia dpt kerja kat syarikat Miggy, sukanyerr dia...cuma satu je yg dia tak tahu, Miggy ni berperangai baran, sombong dan suka memecat pekerja..Kiranya siapa yg kerja ngan Miggy ni setahun pun tak habis trauma..

3) Vampire Knight. Wlpun ini anime tapi bagi aku inilah anime yang paling best, romantic and mengujakan bila aku menontonnya. Sekarang musim 1 anime ni dah habis aku tengok. Tinggal nak habiskan musim 2 : Vampire Night Guilty. Sukanya aku dengan watak-watak Yuuki Croos, Zero dan Kaname yang cool habis. Kisahnya? Dah namanya Vampire, kisah tentulah Vampire. tapi vampire yang romantic mcm Edward Cullen..lagu-lagu opening theme kat dalam ni seperti futatsu no kodou to akai tsumi nyanyian on/off dan still doll menjadi kegilaan aku smpi aku buat ringtones. Best sangat :

4) Spring Waltz ni dah lama dah aku tengok but still jadi one of my favourite. Ada 4 cerita yg menggmbarkan ttg season ni : winter sonata, autumn in my heart dan summer scent tapi spring waltz bagi aku lebih best. Mula2 bila beli cerita ni masih tak familiar sgt dengan muka Seo Do-Young lagipun aku tak nmpk muka dia kt mana-mana cerita sebelum itu. tapi bila dah tengok cerita ni, mmg mata tak boleh nak lari dari SDY ni...hahaha tak caya? Cubalah tengok dulu....


5) The last one mestilah all time favourite : Twilight yang menjadi kegilaan aku sehingga dah tak tahu nak cakap berapa kali aku ulang tayang CD cerita ni sampai dah naik rosak. Itupun aku plan nak beli DVD baru bulan 3 ni yang entah bila nak release kat pasaran. Kisah cinta Edward (the bloodsucker) dan Bella (the beauty) memang sangat2 mengujakan aku. Sehingga sekarang, aku baru sahaja habis membaca Eclipse, tinggal satu sahaja dari 4 versi Twilight Saga yang belum habis. dibaca. Bukan Edward dan Bella sahaja yang menjadi kegilaan aku, bahkan seluruh watak-watak dalam series ni memang best especially Jacob Black (The Wolf) yang buat aku suka sangat2 dengan dia dalam buku kedua - new moon. Tak sabar nak tengok movie New Moon bulan 11 ni.

0 comments:

 

Template by Blogger Candy