UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN

UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN
Email : arr_nita@yahoo.com

Friday, June 12, 2009

Street Vendetta Is Back..


STREET VENDETTA
Terbitan : Buku Prima
Harga : RM19.90
M/S : 631 ms

Terkejut beruk bila balik dari kursus Ladap kat sekolah, my sis dah tersenyum-senyum sambut aku kat muka pintu. Aku dah buat muka pelik dah..apahal lak budak dua orang ni? Siap main jemput-jemput depan pintu segala..sah buang tebiat...gitulah otak aku fikiaq..

Ingatkan budak dua orang ni nak suruh aku belanja makan.Then bila depa tunjukkan bungkusan untuk aku, terkejut beruk aku dah jadi terkejut gorilla...apa taknya bila nampak complimentary copy dari Buku Prima. Yess! My Street Vendetta dah keluar beb! Seronoknya aku tak terkira. Hilang sekejap lelah dan mengantuk sebab kursus kat sekolah tadi..Macam tak percaya, ribut takde..angin takde..tetiba je copy dia dah sampai kat tangan aku..

So inilah buku terbaru aku Street Vendetta yang menggunakan nama baru aku. Actually nama pena baru aku ni sebenarnya nama penuh aku yang mak bapak aku bagi. Jadi bagi sesiapa yang ingin membaca kesinambungan kisah antara Kojie dan Anabella bolehlah mendapatkan buku ini di pasaran tak lama lagi. Bila ada kat pasaran tu..itu aku belum pasti..

SINOPSIS

Anabella si gadis hipokrit bermata duitan yang gemarkan kekayaan dan gemarkan status. Kojie, si jejaka selekeh..bergaya punk dan sukakan kesederhanaan. Bila kedua-duanya bertemu, dunia seakan mahu runtuh. Kerana sebuah kereta, kedua-duanya dipertemukan dalam situasi aneh. Kerana mengejar sebuah cinta, kedua-duanya saling cuba memahami.

Cinta Anabella pada Iqbal membawanya ke Cherating ditemani Kojie, si selekeh yang baik hati. Misi Anabella cuma satu, mahu merebut Iqbal dari tangan si Tumirah Kuncup aka Mira. Namun di sana dia mula memahami sesuatu yang cinta monyet sewaktu remajanya tidak lagi sama seperti yang diharapkannya.

Perpisahannya terakhirnya dengan Kojie di Cherating entah kenapa sering membuahkan rindu. Anehnya bila dia bertemu Fakruzi, si jejaka tampan yang memiliki iras senyuman Kojie, Anabella mula dihimpit keliru. Siapa Kojie? Siapa pula Fakruzi? Semuanya akan terjawab di dalam Street Vendetta. Love is always a beautiful things in our heart. Sweet and Sour!!

32 comments:

QBC said...

Wah Tahniah AA...tak sangka AA pun hasilkan novel dgn BPrima...seronoknyer...tak sabar nak sambar utk koleksi peribadi...yes yes yes!

yunix77 said...

tahniah k.nita
akhirnya.... penantian kami akan berakhir
sukanya.....
tak sabar nak beli

tahniah lagi sekali

btw....sedapnya nama k.nita :)

ANITA ARUSZI said...

QBC, thnks kerana terus menyokong...sy pun tak sabar menanti respons pembaca..harap-harap SV dpt diterima dgn baik...

ANITA ARUSZI said...

yunix,rasanya cam br je kita berckp fsl SV ni kan dlm chatbox..alih2 dah ada. rasa syukur sgt...penantian pun dah berakhir..

hehehe...malu nk letak nama sbnr tp berkat pujukan tuan editor BP, akhirnya termakan pujuk jugak..bukan apa k nita segan sgt bila ada anak murid pergi kedai buku n tgk nama mazni aznita tu...hehehe..bocor rahsia nanti

asfa86@blogspot.com said...

wahhh seronoknya nita penantian tu satu penyeksaan ni tak sabar2 rasa nak tahu apa kesudahan certa SV tu...nita2 kasi tahulah apa akhir certanya adakah kojie tu fakruzi?adakah mereka orang yang sama,kojie tu hilang ingatan???

Keluduk said...

Tahniah!!! teruskan berkarya. Nama yang mak ayah beri bebenornya lebih manja dan manis.he3

...CiKdiDa... said...

ptt pom snyp je cite ni..rupenye nk kuor dlm btk cetakan..x sabonye sy tggu...nk tau sape kojie dgn fakruzi 2..mis them so much!! thniah k.nita..hehehe...agk2 bln bape kuor?

ANITA ARUSZI said...

hehehe..tak aci la bagitahu ending dia..nak tahu, liza kena baca sendiri siapa pilihan bella...

ANITA ARUSZI said...

cikgu keluduk,

thanks...wlpun malu tapi kena gagahi jugak..hehehe...

ANITA ARUSZI said...

Cik Dida,

rasanya bulan 6 ni juga kisah ini ada di pasaran...

yunix77 said...

jangan la bagitau ending
kalau dah tau sapa nak beli nanti? hehe...lawak jer

k.nita,
kena promote novel ni 'ganas' sket
update kat cari tuh haaa
sana ramai 'potential customer'

pasal anak murid kenal tu... amik yg +ve la kak. promosi gak tu. bangga wooo ada cikgu glemer mengajar kita. kalau saya jadi anak murid laaaa....

ANITA ARUSZI said...

yunix, promote ganas tu camna? hehehe confuse benor daku ni mendengarnya....

sbnrnya k nita tak reti la bab-bab promote ni yunix, lagi-lagi kt forum cari..thread kat cari tu pun kucc GK yg punya kerja...thnks to her. ni pun dah kira promote kat blog...biarlah kerja2 mempromote ni pihak BP yang buat..hehehe...my duty is done here..

hehehe..yunix ni pandai je..kalau k nita ni penyanyi ke apa ke..boleh la kira tahap glemer..ni setakat penulis cabuk je..mana ada anak murid kenal...tp tetap malu klu ada anak murid tahu k nita menulis novel. kakaka...

yunix77 said...

ganas tu gempak la. idak ler soh akak pi bookstore...bawak pistol & acu kat pelanggan soh beli novel SV. horror! hahaha...

semoga SV dapat sambutan hebat.

ANITA ARUSZI said...

hahaha..tahu..tahu..saja je nak usik yunix. kekekek..

klu k nita buat camgitu, alamak menulis dari dlm penjara la jawabnya..

k nita pun sama yunix, minta-mintalah begitu hendaknya..

Juliaesqa said...

Kak Nita??!!..suprise gilerrr...TahniaH!!!...OMG tak terkejar nk baca semua buku2 k.nita ni...express betul!..hehehe...apa pun tahniah sgtttt...jelesnyaa...entah masa mana k.nita curik masa menulis semua ni dllm masa x sampai setahun je ni??..hehehe..opsss..jeles positif tauuu...kikiki...

ANITA ARUSZI said...

hehe thnks jue...tak tahulah bila masa siapnya. yang nyata terus menulis dan menulis...agaknya bila menulis e-novel...manuskrip cepat siap kut berbanding yang lain..

Rose Harissa said...

Salam Anita...
\wahhh... rupanya SV kuar ngan buku prima ye... mesti kene beli ni... dah tertarik kat kojie yang macam comey2 je tu...
heheh tahniah Anita! berderet buku tahun ni ya... cayalah!

ANITA ARUSZI said...

thnks rose,

rose pun apa kurangnya..tahun ni pun berderet juga buku rose yang keluar..

mamashilla said...

Salam nita...
camner batuk..dah ok ker?
wah bestnyer SV akhirnya muncul juga akhirnya..

tahniah buat nita dalam setahun sampai 4 buku skali keluar tu...

bagus3 jangan kering idea pulak lepas ni yer....insyaallah

dah bukaka jualan nanti jangan lupa tuk mama satu kay...

ANITA ARUSZI said...

belum baik la batuk mama..start buka skolah ni asyik kena daki bangunan sekolah smpi tingkt 4..mulalah tercungap2 nak smpi kelas..agaksnya sebb tu batuk tak baik2 kut..

hehehe aha la mama, byk novel sy tahun ni. jangan2 tahun depan sy malas dah nak menulis..tunggu royalti je kat rumah mcm orang pencen. hehehe..

sy ingat lagi sy ada hutang mama sesuatu..tp SV tak tahu bila ada kt pasaran..mungkin minggu depan atau hujung bulan ni kot..insya allah klu sy nak buka untuk jualan, saya akan war-warkn di blog..tp susahlah adik saya aiza skrg ni baru habis master dn tgh sibuk dgn interview..ntah ada masa ke tak nk uruskan penghantaran..huhuhu

misz nana said...

Wahhh~
SV dah kuar dlm versi cetak..
Congratz akak! =)
Rindu ngan Kojie n Bella..
Nak tau gak Fakruzi tu = Kojie ke x..
Harapnya org yg sama laa.. Aminnn..
Hahaa..

m.k.z.e said...

saya dah beli novel nie
nice story

ANITA ARUSZI said...

Nana, thanks..dah ada dah kt pasaran skrg ni, nak tahu kojie ngan fakruzi tu saper, kenalah beli sendiri. hahaha...

m.k.z.e
terima kasih kerana sudi mmbeli dan membaca SV...sy sbnrnya over excited kalau ada lelaki yg sudi baca novel-novel sy...trimas..tanya sikit..orang terengganu ke?

m.k.z.e said...

yup, saya orang terengganu

sebenarnya saya first time membaca novel nukilan tuan punya blog

kiranya SV first novel saya baca

ingat time pesta buku antarabangsa di kuala lumpur, boleh cari hujan rindu tapi x de...

Anonymous said...

hai cgu.. dah kuar pun SV ni kat psran, nk cri gak nih.. nk hboh satu skowla bleh??? hehehe

ANITA ARUSZI said...

mkze...
masa pesta buku...Hujan rindu pun ada dijual..mungkin mkze tak ternampak kut...ataupun tak jumpa booth Fajar Pakeer...

anonymous,
hehehe ni mesti anak murid ni...hahaha nak heboh? janganlah..cukup awak tahu seorang dah la. tak heboh pun kejap lg mesti ada yg perasan nama penuh cikgu tu...huhuhu...sekarang dah ada kat PSI di Terengganu. Semalam adik cikgu ternampak..banyak juga dirak...first time nampak tersusun byk mcm tu kt rak....

p/s : kelakarnya BS langsung tak pernah nmpk kat kedai buku kt sini...

m.k.z.e said...

ye ke

takperlah

nti saya pi cari kat book shop kat area shah alam and kuala lumpur

thanks...

Ajami Hashim said...

salaam.. bila nak adaptasi mana2 buku ke dramatv/filem ekk?

ANITA ARUSZI said...

salam mr. ajami,

hahaha kelakar dgr soalan itu..terasa mcm tak layak pulak nak adaptasi buku sy jd skrip..lagipun sy rasa tulis skrip lagi susah dr tulis novel. mungkin org filem tak kata gitu sebab dah biasa menulis skrip...

ada mencuba bbrp kali, bukanlah adaptasi novel sendiri cuma cuba2 buat skrip..tp lastly dari skrip jadi novel pulak. habis camno...rasanya saya kena pergi bengkel cara2 penulisan skrip la..

mr. ajami, bila lagi nak buat bengkel utk skrip...tp jgnlah buat hr bekerja..hehehe susah nak pergi la.

azura aka deqno said...

really like d design...:)

Buku "sakti cinta" dpt free, tapi spi skrg x baca2..hiii...sbb cam x cayo je design tu aku wat...hahahaha

Anonymous said...

salam. saya baru abes baca SV yg dipinjam dari perpustakaan. syabas! rasa mcm nak baca lagi. kalau buat drama ke movie ke, mesti best! hehe.

Anita Aruszi said...

zura, thnks utk design SC tu..

anonymous,
layak ke SV dibuat movie? hehe..rasa macam jauh panggang je..lagipun siapalah yg sudi tulis screenplay SV ni?

 

Template by Blogger Candy