UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN

UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN
Email : arr_nita@yahoo.com

Tuesday, June 2, 2009

Fushigi Yuugi..adoii my fav anime now...



Hari ni sanggup redah tiga empat buah kedai sebab nak menjejaki anime baru yang sekarang aku dah addicted...Fushigi Yuugi...tapi huwaargg tak jumpa da....sia-sia aje aku heret adik aku yg demam ke hulu ke hilir untuk cari anime ni.

Nampak cam kena beli online je cite ni.. setakat ni aku dah tengok sampai episod 24 dr 52 episode kalau tak salah..tapi benci....coz the next episode dia dah subs kepada english version...sorry tapi aku memang tak leh feel tengok anime yang cakap omputih..aku suka jepun jugak..cute jer bunyinya..

Cerita dia menarik mengenai Miaka Yuki yang terjumpa satu buku ajaib yang membawa dia mengembara ke dunia Ancient China dan dia dikatakan (prediction) salah seorang gadis yang merupakan Priestless Of Suzaku..gadis yang akan membawa keamanan kepada kerajaan Konan. Dan akan muncul tujuh pahlawan Suzaku yang akan melindungi Miaka Yuki dari orang-orang yang ingin membunuhnya. tapi yang sweetnya ada cinta 3 segi melibatkan Miaka dengan dua orang protectornya..seorang ialah Hotohori si emperor yang gagah perkasa dan handsome dan other ialah si Tamahome yang mata duitan tetapi sayang sangat kat Miaka..aku suka Tamahome...suka..suka..hehehe..teruk dah aku ni! Nampaknya aku kena mulakan operasi mencari anime ni lagi esok..hehehe hope so berjaya dijejaki~~~

3 comments:

what a strange world... said...

kak nita pnh tgk skip beat? klo xpnh, saye cadangkan kak nita tgk anime neh.. klakar.. tp yg ade skarang season 1 je.. tp manga dia dah smpai season 2

Izza Aripin said...

ehehe...sy dh khatam berpuluh kali tgk citer nih. dah byk kali ulang kat astro animax 715. dh try tgk la corda d'oro? best banget

ANITA ARUSZI said...

Skip beat? belum..nih yang best ni kalau ada cadangan anime2 yang menarik..nanti nak pi cari...

saya kt animax sekarang ni asyik gilakan fullmetal brotherhood..corda doro sya pernah tengok dah..setuju mmg best...skrg nak sambung tgk fushigi versi DVD sebab tak smpt nak tgk kat animax..selalu miss.tap dvd dia tak jumpa2 da..

ada sesiapa pernah tgk Wolf's Tear..kalau tak salah tajuknya..sya suka anime berbentuk supernatural dan jalan cerita yg pelik2 sikit...

 

Template by Blogger Candy