UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN

UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN
Email : arr_nita@yahoo.com

Wednesday, June 25, 2008

Selamat Hari Bapa.

Meskipun agak terlewat menyambutnya tahun ini, tapi aku pastikan aku mengucapkannya di hadapan abah. Tidak seperti tahun-tahun sebelumnya, tidak ada hadiah kali ini dek kesibukan kerja yang tak putus-putus. Dan satu lagi mungkin kerana adik-adik aku yang lain, masing-masing berada di Kuala Lumpur. Apapun aku sedang menanti kepulangan my sis untuk satu surprise party untuk abah kami yang tersayang. Hopefully this surprise will be landing soon at our home. Untuk abah, kami ucapkan SELAMAT HARI BAPA. Thanks for being our understanding father and we wish you GUD LUCK for your new bussiness. Jaga kesihatan, jaga diri dan ceria selalu.

Wednesday, June 4, 2008

My Loving Sister

This is my lovely sister yang kerjanya asyik duduk di depan komputer saja. Aku dulu dalam usia 14 tahun tak pernah terfikir nak duduk lama di hadapan komputer just untuk friendster, facebook, art generator, imeem, design image dan macam-macam lagi. Tapi dalam usia 14 tahun my sis ni memang dah expert dengan term-term dalam komputer yang tak payah diajar lagi. Even sekarang aku galakkan dia berjinak-jinak dengan blog dan multiply. Betullah sekarang dah zaman advance IT yang mana kalau tak tahu buat, maka memang malu! Mujurlah bidang kerja aku sekarang related sangat dengan IT. In fact aku buka laptop aku sendiri tiap-tiap hari. Mungkin perangai dulu yang sukakan komputer turun pada adik-adik aku. Kalau bukan sebab ikut permintaan ayah ibu suruh aku jadi cikgi, mungkin sekarang aku dah jadi salah seorang proggramer atau It Technician agaknya macam member aku Ziha. Dulu memang rasa menyesal juga tinggalkan bidang Computer Science untuk mengejar cita-cita yang tak pernah aku impikan. Tapi aku selalu belajar jadi positive thinker. Tapi inilah dunia aku sekarang. Seorang individu yang meninggalkan bidang Computer Science untuk jadi seorang guru sains. But one more thing, satu impian yang aku tinggalkan lama dahulu rupa-rupanya telah menarik aku kembali pada satu impian yang lain pula. And now this is what i am. Dan untuk sepuluh tahun akan datang, aku akan tetap di sini menulis untuk kalian semua selagi ada yang sudi membaca!....

Cuti yang kian kehabisan....

Dah lama tak edit blog....bukan tak mahu tapi tak ada masa. Punyalah banyak kerja nak buat. Kelas tambahan, semak kertas exam, rekod markah then hantar kat sekolah pula. Hari ni bila semua markah dah siap baru rasa boleh bernafas. Kan bagus kalau ada orang boleh cipta satu sistem exam yang tak payah menulis banyak-banyak, tak payah cikgu semak, tak payah monitor exam, tak payah bimbang murid meniru, pendek kata semuanya tak payah! Tapi mimpilah kalau betul ada sistem macam tu...jenuh aku nak tunggu next future kot-kot ada.
Cuti pun dah tinggal sikit. Aku pun tak tahu selain dari buat kerja kat atas, apa lagi yang dah aku buat sebenarnya? Nak cuti lama kat tempat lain pun tak boleh lama. Ada aje halangan. Tapi yang nyata, menulis pun dah tak ada masa. Bila cuti sekolah dah berakhir, lagi masa tu tak ada. Jealous betul kat orang yang ada banyak masa kat rumah. Kalau aku jadi orang tu, dah tentu projek menulis aku sentiasa on 24 hours. Bebaru ni aku sibuk dengan projek mengumpul buku-buku Ramlee Awang Mursyid untuk dibaca. Dah baca banyak tapi masih ada beberapa yang aku miss termasuklah Ungu Karmila. Teringin betul nak baca tapi sampai kat kedai, buku tu out of stock. Waaa...menangis tak berlagu aku. Aku dah lah tak ada masa nak membaca...tetiba mood membaca tu ada...buku pula takde. Last-last aku ulang baca Cinta Sang Ratu. Baya pula tiba-tiba call aku nak tanya buku aku Sakti Cinta dah keluar ke belum, sebab dia nak cari. Aku cakap kat dia tak payah carilah...fasal aku pun tak tahu bila nak release buku tu dari gudang Ibook tu. Dia minta aku syorkan satu buku best fasal dia tengah ada kat kedai buku so dia pun sama tengah mood nak baca buku. Aku pun dengan penuh confident syorkan kat dia buku Bukan Cinta Biasa keluaran Kaki Novel. Sbnrnya aku tak tahu pun buku tu best ke tak tapi ikut review ramai org kata best. So sengaja aku cakap nama buku tu coz manalah tahu bila aku pi Kuala Lumpur lagi, bolehlah aku pinjam baca. Hehheh jahat kan? Tapi syukur alhamdulillah, dia hantar mesej balik kata buku tu memang berbaloi sampai menangis-nangis dia malam tu. Aku nak kata apa lagi? Terkedulah jawabnya...hehhee takpe untung aku boleh baca nanti.
 

Template by Blogger Candy