UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN

UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN
Email : arr_nita@yahoo.com

Wednesday, June 4, 2008

Cuti yang kian kehabisan....

Dah lama tak edit blog....bukan tak mahu tapi tak ada masa. Punyalah banyak kerja nak buat. Kelas tambahan, semak kertas exam, rekod markah then hantar kat sekolah pula. Hari ni bila semua markah dah siap baru rasa boleh bernafas. Kan bagus kalau ada orang boleh cipta satu sistem exam yang tak payah menulis banyak-banyak, tak payah cikgu semak, tak payah monitor exam, tak payah bimbang murid meniru, pendek kata semuanya tak payah! Tapi mimpilah kalau betul ada sistem macam tu...jenuh aku nak tunggu next future kot-kot ada.
Cuti pun dah tinggal sikit. Aku pun tak tahu selain dari buat kerja kat atas, apa lagi yang dah aku buat sebenarnya? Nak cuti lama kat tempat lain pun tak boleh lama. Ada aje halangan. Tapi yang nyata, menulis pun dah tak ada masa. Bila cuti sekolah dah berakhir, lagi masa tu tak ada. Jealous betul kat orang yang ada banyak masa kat rumah. Kalau aku jadi orang tu, dah tentu projek menulis aku sentiasa on 24 hours. Bebaru ni aku sibuk dengan projek mengumpul buku-buku Ramlee Awang Mursyid untuk dibaca. Dah baca banyak tapi masih ada beberapa yang aku miss termasuklah Ungu Karmila. Teringin betul nak baca tapi sampai kat kedai, buku tu out of stock. Waaa...menangis tak berlagu aku. Aku dah lah tak ada masa nak membaca...tetiba mood membaca tu ada...buku pula takde. Last-last aku ulang baca Cinta Sang Ratu. Baya pula tiba-tiba call aku nak tanya buku aku Sakti Cinta dah keluar ke belum, sebab dia nak cari. Aku cakap kat dia tak payah carilah...fasal aku pun tak tahu bila nak release buku tu dari gudang Ibook tu. Dia minta aku syorkan satu buku best fasal dia tengah ada kat kedai buku so dia pun sama tengah mood nak baca buku. Aku pun dengan penuh confident syorkan kat dia buku Bukan Cinta Biasa keluaran Kaki Novel. Sbnrnya aku tak tahu pun buku tu best ke tak tapi ikut review ramai org kata best. So sengaja aku cakap nama buku tu coz manalah tahu bila aku pi Kuala Lumpur lagi, bolehlah aku pinjam baca. Hehheh jahat kan? Tapi syukur alhamdulillah, dia hantar mesej balik kata buku tu memang berbaloi sampai menangis-nangis dia malam tu. Aku nak kata apa lagi? Terkedulah jawabnya...hehhee takpe untung aku boleh baca nanti.

0 comments:

 

Template by Blogger Candy