UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN

UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN
Email : arr_nita@yahoo.com

Tuesday, November 23, 2010

Why Me? Whyyyy??

Sejak tiga minggu lalu aku berperang dengan demam, batuk, selsema dan sakit kepala. Itu belum sebut sakit perut la, sakit kaki la..haha macam orang tua je semua sekali sakit. Hehe tp memang dah tua pun..itu peringatan tu sebenarnya dari yang kat atas tu.

Dalam tempoh ni banyak aku ignore call, ignore message dan temujanji dengan kawan-kawan. Maaflah semua. Aku memang tak larat sangat. Ada satu hari suara aku tak keluar tapi aku terpaksa juga ke sekolah untuk uruskan hal yang tak selesai. Anak-anak murid aku pun hairan tengok cikgu dia ni membisu seribu bahasa. Tapi dalam nak kontrol suara yang seksi habis ni, kalau dah namanya cikgu..cikgulah juga..time-time aku sakit pun ada juga student yang buat darah aku mendidih. So apalagi, terkeluarlah suara seksi ni menjerit macam nak keluar anak tekak. Hehe..tapi at least mereka pucat jugak dengar suara cikgu paling merdu suaranya kat sekolah (ceh perasan) tiba-tiba dah jadi suara giant.

Dan aku juga tak jawab beberapa call. Telefon aku aku biarkan merata tempat. Biaq pi lah dia duduk merata-rata. Mama dia tak boleh bangun nak angkat dia. Maaflah kalau ada call-call penting tu jadi missed call dan aku tak reply pulak call2 tu..kalau ada hal penting, tolong message saja atau emailkan. My sis akan tolong reply, don’t worry. Atas arahan Jeneral ni.

Tapi alhamdullilah, aku boleh paksa diri lagi untuk berteleku di hadapan laptop dan menaip manuskrip. Pendek kata menaip manuskrip ni boleh jadi penawar sakit buat seketika. Kalau aku duduk menonton TV, aku akan batuk dan semput. Nak bergerak bangun untuk ambil air segelas pun tak larat. Tapi kalau duduk depan laptop, secara automatik batuk aku hilang. Sebenarnya batuk jugak tpi aku yang tak perasan sebab terlalu kusyuk..hihi..

Macam sekarang ni, aku tengah demam lagi. Tapi boleh je aku menulis benda-benda ni semua. Kalau dah minat, apa-apa pun tak mustahil. Prinsip tu sentiasa tersemat kukuh dalam diri aku. Okeylah niat nak tulis pendek je..panjang2 sangat aku tak larat. Macamana nak larat aku tak makan apa-apa pun. Perut aku tak boleh terima sebarang makanan masa sakit, asyik telan bubur McD je. Nak buat macamana, itu aje yang lulus ISO..perut aku kata..bukan aku kata..hehe..

List aku buat masa aku tengah sakit. Aku nakkkkk!!!
1) nak makan pizza..(still tengah makan)
2) nak tengok cerita Angelina Jolie Salt tp sampai sekarang tak dapat-dapat lagi. Tension..
3) nak suruh orang buat air teh panas kat aku setiap 10 minit sekali.
4) Nak sekotak besar 100 Plus..wajib teguk..
5) Nak makan kerabu mangga dekat Chilada…sedap gila.
6) Nak rendam kepala dalam besen air sejuk..tp tak muat pulak..adehh
7) Nak gi karaoke…huhu bodoh sombong punya orang..tak sedar diri!!
8) Nak baring atas katil sambil letak tuala basah di bawah kepala. Nyaman aje 
9) Nak marah dan tumbuk orang..tapi tak boleh..huhu..masa ni teringat kat seseorang. Bagusnya kalau dia boleh jadi punch bag aku..
10) Nak tidurrr…zzzzz...jangan kacau!

3 comments:

Wild Cherry said...

hahaha byk btol list kak nita....

mimiefarhana said...

kalo nak cepat baik, makan ubat batuk nama dia coughen. tp pastikan nak tidur baru makan. Mujarab.

IVORYGINGER said...

Hahaha... akak ni lawak lah.
sakit2 pun sempoi. mcm2 nk mkn yea.;D
akak kena jg pemakanan n jgn culas mkn ubat la klu nk mkn smua senarai di atas. cepat semboh cepat lah dpt mkn smua tu. he... ;D
semoga cepat semboh ya kak. :)
- hazwani othman

 

Template by Blogger Candy