UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN

UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN
Email : arr_nita@yahoo.com

Wednesday, March 24, 2010

Ceritera Pesta Buku 2010

Gambar-gambar sekitar Pesta Buku Antabangsa 2010 di PWTC baru-baru ini. Gambar-gambar lain akan diupdate di facebook. Sesiapa nak ciluk ambik ajelah.
Aku dan salah seorang pembaca. Matun namanya agaknya..hehe maaf kalau salah ya!
me and Kak Qimi, dah setahun tak jumpa, but still camtu jugak akak yang sorang ni. Peramah!

me and my sis yang kelakar tahap maut..Dyza Ainun. jika dia nak adik aku jadi hero novel dia. Aku lak nak mamat yang ambil order kat restoran nasi kukus di Gua Musang tu jadi hero novel aku. Kak Za, budak tu handsome betul! Hehehehe..

aku dan my mini novella. Ciluk dari Rinn.

aku dan Za di booth Buku Prima. Tengok! Za pun dah pandai angkat peace. Hehe..

Aku dan Siti Nur Dhuha di booth Buku Prima. Peace no war tu memang tak leh lari dari aku..haha automatik aku angkat peace kalau ada lensa kamera.

aku dan seorang pembaca buku aku di booth KN. Kagum tengok mak dia yang kat belakang tu sanggup temankan anak beli buku dan bergambar. sporting!!
aku dengan mkze dan tunang dia. Jumpa dgn diaorang cam rasa balik negeri plak padahal tak cakap ganu pun..hehehe..

KLIBF kali ini kesempatan terbaik untuk mengumpulkan saki baki karya Manaf Hamzah dalam koleksi aku. Now dengan bangga aku umumkan, aku dah ada semua karya-karya dia. Yahuuu..hehe over la plak.

koleksi buku-buku yang ditukar atau diberi oleh kawan-kawan

ini hadiah dari Kak Jua (GK) dan Dyea (GK) masa jumpa diaorang. Suka sangat dengan hadiah ni.Thanks!

ini cenderamata yang adik aku buatkan untuk aku sempena KLIBF kali ini.
Hadiah aku untuk para pembaca dan pembeli buku aku serta teman-teman penulis.


Ceritanyer...
Dah dua tiga hari balik dari pesta buku baru nak update blog. Malasnya nak update blog tuhan saja yang tahu. Buat pembaca Gedung Novella, sorrylah kalau blog tu dah bersawang. Al maklum si pemiliknya sedang dalam mood membelek-belek buku yang dah dibeli meskipun belum ada mood nak membaca.

Aku ke pesta buku tahun ni bersama-sama geng-geng penulis dari Terengganu seperti Dyza Ainun, Indah Hairani, Fatin Nabila dan Siti Nur Dhuha (budak sesat dari Kelantan. Hehehe..) Cuma bezanya Fatin, Dhuha yang lebih mesra dengan panggilan Ti serta salah seorang kawan Fatin, Za yang kini dah jadi teman aku juga, bertolak dengan bas. Manakala aku dengan Kak Dyza Ainun pula naik kereta yang my brother drive. Kak Indah pula sebab ada kerja so dia naik flight, datang lambat sehari. Tahun ni kami menginap di Sri Pacific betul-betul bersebelahan dengan PWTC. Dekat sesangat!

First day aku bertugas di booth Buku Prima. Tapi taklah sibuk sangat. Almaklum aku bukannya ada orang kenal pun kat booth tu. Hehe..penulis baru katakan! Tapi seronok juga tengok adik-adik yang excited datang jumpa aku nak minta sign buku Street Vendetta yang dibeli.

Second day, aku bertugas di dua tempat serentak. Pagi di booth Kaki Novel dan petang tu patah balik semula ke Buku Prima. Kelakarnya aku sesat dekat setengah jam semata-mata nak pergi cari booth Kaki Novel yang duduk kat seberang sungai. Aduii la, jauhnya booth tu. Lenguh gila kaki aku ni. Dah la tu, line handset langsung tak ada kat dalam dewan seberang sungai tu. Dalam tempoh sesat, sempat lagi aku singgah booth Fajar Pakeer dan jumpa sekejap dengan Kak Non (Ainon Zaini), Kak Zara, Syimal Syawal, Kak Qaseh Qaisara, Antasya Balqis, Bikash, Fida Gebus dan budak Rehal (kalau tak ingat nak sebut minta maaf deh). Fatin pun ada kat situ, tengah merewang..hahaha.

Kat booth Kaki Novel, sempat lah berborak-borak dengan Kak Qimi GK, Rizal, Jaz dan tak disangka-sangka kenalan blog aku, Amarul (orang ganu nih) singgah kat booth tu dengan tunang dia. Yang kelakarnya, dalam borak-borak tu rupa-rupanya tunang dia sepupu kepada cikgu sekolah aku. Oh tidakkkk!!! Hahaha..aku ni penasaran (ayat yang editor KN suka pakai) sikit kalau ada orang kenal aku. Tapi yang tak bestnya buku Tiada Sepertimu dah kehabisan stok dalam pukul 1 tengahari tu. Rasa hampa mencuit-cuit hati aku ni, tapi apa nak buat kan. Jaz kata habis sebab banyak stok dah jadi mail post. Wahai Kaki Novel, cepat-cepatlah cetak semula sebelum Pesta Buku ni habis!

Petang tu sewaktu balik ke booth Buku Prima, aku tak duduk lama dah. Malas! Sebab hati kat dalam ni dah menggebu-gebu nak pergi jalan-jalan kat situ cari buku. Hari tu bosan sikit sebab Kak Dyza dan yang lain2 dah tak bertugas sama dengan aku. Jadi aku macam pak pacak duduk sebelah Hani Fazuha di meja penulis. Sebab bosan gila, so aku dan Siti Nur Dhuha ambil kesempatan mencelah keluar dan jalan-jalan cari buku. Aku sempat kaut banyak buku-buku RAM yang belum ada dalam koleksi. Si Dhuha pula sibuk kumpul buku Zaifulzaman.


Lepas tu kami merewang pula kat booth Jemari Seni. Kat situ aku beli banyak buku-buku Jemari Seni sampaikan Kak Dyza, Kak Indah, Fatin dan Siti Nur Dhuha jadi mangsa aku. Kena bawa balik buku2 buku tu semua. Hahaha..ampun la kawan-kawan semua sebab kena buli dengan aku. Tobat lain kali tak buat lagi. Hehe boleh caya ke?
Esoknya hari terakhir, aku pergi Gathering Rumah Fantasi plak. Gathering ni tak serupa gathering RF sebab yang ramai hadir bukan penulis-penulis RF tapi member-member penulis yang lain. Tapi seronok sebab banyak yang boleh dikongsikan bersama, hanya mereka semua datang tak ikut masa. Suka ati aje, menyebabkan bila ada yang balik, akan ada yang baru datang. Hahaha.. Antara yang ada pada sesi pertama ialah aku, farah, jue (zuliana abuas), siti nur dhuha, noorul, adhan, fatin nabila, rose harissa, lily haslinda nasir serta hasif hamsyari yang datang dengan kakaknya. Sesi pertama ni best sebab kami berkongsi satu cerita yang boleh dijadikan pedoman untuk orang yang baru nak menulis. Sampaikan bila habis sesi ni, farah dan jue kata FOBIA!!! Haha fobia yek? Sabor ajelah cik farah oii..

Sayang juga sebab tak boleh berlama-lama dengan rose harissa dan kak lily haslina yang kebetulan waktu itu kena sambung bertugas di PTS. Seronok juga berbual dengan mereka berdua ni. Walaupun nama di arena penulisan dah gah tapi tak sombong. Ramah tamah. Rose Harissa seperti yang aku bayangkan. Mesti pakai tudung kaler merah. Mentang-mentanglah dia ros merah. Hehehe..hari tu juga tak disangka-sangka aku didatangi Geng Kicap. Kami sempat berborak sekejap dan bergambar bersama. Kak Jua dan Dyea hulurkan hadiah kain bersulam warna biru untuk aku. Hadiah katanya. Thanks Kak Jua, dyea…buat susah-susah aje. Cheh baru nak cakap macam tu! Hahaha..apa-apa pun aku suka sangat hadiah tu, siap fikir nak buat baju raya ni. Dyea pula hulurkan aku hadiah dari Yan Brunei. Terharu aku sebab Yan masih sudi ingatkan aku. Meskipun dia jauh, sempat lagi berkirim sesuatu untuk aku. Thanks Yan! Selain itu ada beberapa hadiah cenderamata lagi dihulurkan pembaca aku, tapi aku tak ingat nama siapa. Maaf sangat-sangat. Terlupa!

Apa pun pesta buku kali ini lebih meriah buat aku berbanding tahun lepas. Tapi tahun lepas lebih syok sebab dapat bersama-sama teman-teman penulis di Fajar Pakeer. Tahun ni sebab aku takde buku baru dengan FP, so aku hilang stesyen. Hehe..Bikash dah tanya-tanya dah bila nak hantar manuskrip baru. Alahai..manuskrip dah bersawang dalam laptop, tinggal nak edit je. Masalahnya aku betul-betul malas. Harap-harap lepas ni, aku lebih rajin dan lebih berdedikasi pada manuskrip-manusrip yang minta dikasihani tu. Ting Tong!

10 comments:

Dyazz said...

suka2...td g kaki novel n dorg ckp da abes da tiada sepertimu..pastu akak tu ckp td die survey stok kat fajar pakeer ade lg..tros ktorg lari g fajar pakeer..n my luck!!i got it..haha~tp xde bku SC n DDH~huuu

Suhana Shahril said...

Sonoknya baca citer ttg KLBF..huhu..bilalah nak ada rezeki p ke sana?

Mohd Kamal said...

MasyaAllah... Mana dapat idea tulis novel niii? Tabik springggglah.

Anita Aruszi said...

salam dyazz,
mujur setakat ni masih ada lagi stok tiada sepertimu di FP. kat booth di PWTC, SC ada dijual tp tak pasti kat booth mana. cuba call 0194469449 utk tanyakan booth tu

Anita Aruszi said...

salam ana,
pergilah best tau. buku2 kat sana diskaun gila2 smpi pening nak pilih..

Anita Aruszi said...

salam kamal,
idea dan kudrat menulis, semuanya Allah yang bagi..alhamdulillah

m.k.z.e said...

salam...

gambar sy pun ada....

hehehehe...

Anita Aruszi said...

ahah amarul sj nak letak..biar org tahu siapa itu m.k.ze..kalau tak gambar dia asyik bagi belakang aje..hehe

sorry la amarul, ingt hari tu nak bagi TS free kt amarul, tp dah habis plak time tu kt booth..

Cinta Sufi belum ada lagi ke kt booth alaf?

m.k.z.e said...

saya nie glamour sangat...

ye ke nita nk bg TS free kat saya...mungkin bukan rezeki saya...

Cinta Sufi dah ada booth alaf 21 pd 24hb...

rsnye FB Norbaizura Kamarudin ada picturenya...

twitweety said...

wow.. seronoknye ida bace... feel like i was there... anyway, congrats buku mazni sold out... that should say something...:) n good luck with ur future books yang masih dalam pemeraman.. ahaks!! :)

 

Template by Blogger Candy