UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN

UNTUK MEMESAN SILA HUBUNGI EMAIL DI BAWAH UNTUK TEMPAHAN
Email : arr_nita@yahoo.com

Thursday, December 23, 2010

Demam Korea

Kalau nak bercerita fasal demam korea ni..sebenarnya dah lama aku demam sejak aku belajar kat universiti lagi. Tapi dalam radio sekarang ni demam korea ni makin menjadi-jadi, siap ada lagu korea dalam radio, kerap pulak tu. Kat astro pun siap ada channel khas untuk drama-drama korea sahaja. Hehe..lawak! Aku sempat berborak-borak dengan seorang kawan tempohari. Katanya, eh kau perasan tak Malaysia kita dah dihujani demam korea? Aku senyum aje. Apa nak pelik? Mereka baru demam korea padahal aku dah lama dah..kalau tidak takkan koleksi CD/DVD Korea aku dah mencecah ratusan yang dikumpul sejak aku mula-mula menjejakkan kaki ke universiti. Itu belum masuk DVD Taiwan dan Jepun serta filem-filem yang menambahkan koleksi aku. Aku juga ada koleksi lagu-lagu korea yang hampir mencecah 1000. Kebanyakannya dikumpul dan didownload sejak 6 tahun yang lalu. Hehe sebab tu banyak..

Bila Wonder Girls mula terkenal di Malaysia, aku gelak je tengok semua orang dok minat kat lagu tu, siap buat ringtone lagi. Memang lagu Nobody tu best, tapi peminat tegar macam aku yang dah dengar hampir seribu lagu tangkap leleh Korea, lagu tu biasa-biasa je bagi aku. Lagipun aku dengar koleksi lagu korea aku ni hampir setiap hari setiap kali aku nak menulis diselang-seli dengan lagu anuar zain yang CDnya hampir rosak sebab asyik diputar setiap kali nak menulis atau nak tidur. Hehe…sekarang pun sedang dengar lagu korea.

Satu lagi aku sekarang dah naik gila dengan channel One HD, SHX dan KBS. Selain layan drama korea, aku juga dah addicted dengan rancangan-rancangannya yang berbentuk rencana dan hiburan. Antaranya ialah Star King, 2 Days 1 Night, Love in Asia dan juga Change. Memang best! Tapi paling aku suka tengok ialah Star King yang cukup menghiburkan dan unik. Hodong yang menjadi pengacara Star King dah jadi macam bapak angkat aku hehehe.. Rancangan ni menunjukkan bakat seseorang yang unik sampai kita pun tak terfikir yang ia boleh dibuat. Love in Asia berkisar dokumentari tentang perkahwinan campur antara warga asing dengan orang Korea. Rancangan ni seronok ditonton sebab kita boleh tengok bagaimana orang pelbagai bangsa bertutur dalam bahasa hanguk dan mempunyai anak-anak campuran yang comel-comel. Kadang-kala ada part sedih yang boleh buat kita nangis.

2 Days 1 Night pula rancangan yang kelakar bagi aku. Hodong dan Jong Min yang muncul dari Star King turut muncul dalam 2 Days 1 Night. Rancangan ni tentang 6 celebrity yang pergi ke tempat-tempat pelancongan di Korea tapi lebih kepada rancangan realiti dan spontan. Bayangkan mereka tak boleh pergi ke tempat tu sebab ada ribut tapi time tu jugak mereka tukar tempat. Dialog-dialog diaorang dalam rancangan tu memang kelakar. Tiba-tiba aku terfikir kalaulah Afdlin, Awie, AC Mizal dan geng2 mereka yang lain berkumpul dan buat rancangan yang sama macam 2 Days 1 Night mesti best gila.hahaha..

P/S : Masih terbayang-bayang lagi dialog Awie dalam Hantu Kak Limah Balik Rumah..”Oii Kak Limah, buek ape tu? Masuklah…kang kena kokak dek nyamuk tu baru tau!” Hehehe..siapa belum tengok baik pi tengok..
 

Template by Blogger Candy